Серия разклонители за защита от пренапрежение за компютри и електроника от Schneider Electric

Серията разклонители APC SurgeArrest Essential на Schneider Electric осигурява базово ниво на защита от пренапрежение за битова електроника и битови компютърни мрежи. Тези устройства осигуряват най-доброто съотношение цена-качество за Вашата техника. Ключовите характеристики включват Key USB контакти за заряд на Вашите устройства и LED индикатори за ясен статус и идентификация. Типичното приложение на серията включва защити за „Entry Level“ PCs компютри, рутери, модеми, битови мрежи и плеъри и др.

 

 

Разклонителите от серията разполагат с нулиращ се прекъсвач на веригата за лесно възстановяване от претоварване, който предотвратява и необходимостта да се сменя стопяемият предпазител. Освен това разклонителите разполагат и със защита на линии за данни (Етернет, коаксиални и телефонни линии), което осигурява пълна защита на оборудването от свръхнапрежения. Много важно е да защитите Вашето оборудване от електрически свръхнапрежения, преминаващи и през линиите за данни, тъй като те могат да са толкова разрушителни, колкото и свръхнапреженията, преминаващи по електрическите линии.

 

 

Много защити срещу свръхнапрежение продължават да пропускат енергия, дори след повреда на техните вериги, оставяйки оборудването изложено на бъдещи свръхнапрежения. Защитата на APC е безотказна, което означава, че след като веднъж веригата е увредена, устройството изключва оборудването от захранването, гарантирайки, че свръхнапрежение не може да достигне до него.

Устройствата разполагат и с индикатор за проблеми с окабеляването на сградата. Той информира потребителите за потенциални опасности в стенната верига, а работният индикатор за защита ще Ви предупреди, ако веригите му са били повредени от тежък удар, пренапрежение в електропровода или когато устройството не е в състояние да осигури 100% защита.

 

 

Серията APC SurgeArrest Essential включва следните продукти: 

  • PM5T-GR — APC базова защита от пренапрежение с 5 контакта със защита на телефонната линия 230V;
  • PM5U-GR — защита от пренапрежение APC Essential с 5 контактни излаза 5V, 2.4A, 2 порта, USB зарядно;
  • PM5V-GR — APC базова защита от пренапрежение с 5 контактни излаза 5V със защита на коаксиалната линия 230V;
  • PM6-GR — защита от пренапрежение APC Essential с 6 контактни излаза, 2.4A 2 порта USB зарядно, 230V;
  • PM8-GR — защита от пренапрежение APC Essential SurgeArrest с 8 контактни излаза 230V;
  • PM1WU2-GR — APC базова защита от пренапрежение с 1 контактен излаз шуко 230V, 2 USB порта;
  • PM1W-GR — APC базова защита с 1 контактен излаз Шуко, 230V. 

Компонентите за защита от свръхнапрежение като MOV (метал оксиден варистор) и термични предпазители гарантират незабавна реакция на удари от светкавици и на повреди в окабеляването. Ако компонентите на защитата против свръхнапрежение се увредят в резултат на електрически удар или свръхнапрежение, прекалено голяма мощност не може да достигне Вашето оборудване. За разлика от APC продуктите за защита от свръхнапрежение, повечето дефектнотокови защити продължават да пропускат захранване, дори след повреждане на веригите, оставяйки опасността от други вредни свръхнапрежения.

 

 

Прецизното тестване на разклонителите от независим доставчик Ви дава сигурност, че защитите от пренапрежение на APC ще защитят Вашето оборудване и данни от потенциално опасни пренапрежения и краткотрайни пикове.

 

Статията е разработена с материали от Инженер.bg.