Повишена сигурност и ефективност с течно охлаждане с модулния център за данни EcoStruxure™ All-In-one на Schneider Electric

Schneider Electric обяви пускането на пазара  на модулен център EcoStruxure с течно охлаждане с модул All-In-One. Интегриран от Avnet и осигуряващ прецизно охлаждане чрез потапяне на шаси, разработено от Iceotope, новият сглобяем модул ще позволи високоизчислителни компютри (HPC) да се използват в EDGE системи с голям интензитет на централни (CPU)  и графични процесори (GPU). Също така, благодарение на модула, HPC ще могат да се внедряват с по-висока степен на надеждност в по-неблагоприятни условия и на по-отдалечени места. От производствени и автомобилни предприятия до телекомуникационни, военни, минни, петролни и газови обекти – този продукт, първи по рода си на пазара, дава възможност данните да бъдат обработени по-бързо, по-иновативно и ефективно, както и с по-ниско забавяне.

 

 

По-рано тази година Schneider Electric обяви партньорството си с Iceotope и Avnet, което разкри широки възможности сървъри от корпоративен клас на редица производители да бъдат интегрирани към прецизна охлаждаща инфраструктура чрез потапяне на шасито още преди внедряването. По този начин се увеличава скоростта и удобството при инсталиране и се намаляват рисковете, свързани с полево инсталиране на сървърното оборудване.

 

Сглобяемият модул All-In-One с течно охлаждане предлага бързо, гъвкаво и предсказуемо решение

 

Поместено в стандартен 20-инчов ISO контейнер, новото All-In-One решение поема до 60 kW IT натоварване и може да достигне IT капацитет до 336 kW, вече във вид на персонализиран продукт. Системата също така включва 80 kW Galaxy VS трифазно непрекъснато захранване, батерия за автономия на UPS устройството, противопожарна защита, както и резервирана система за охлаждане. Дистанционното управление и наблюдение на физическата среда и на IT оборудването се извършва посредством софтуерa EcoSruxure IT.

 

 

Като част от гамата на модулните центрове за данни EcoStruxure, сглобяемият модул All-In-One с течно охлаждане предлага бързо, гъвкаво и предсказуемо решение със същото качество и функционалност като на традиционно съоръжение, изградено на място. Така новият център за данни ще бъде проектиран, изграден и инсталиран за значително по-кратко време от необходимото за създаване на традиционен център. Цялото оборудване е фабрично инсталирано и тествано, за да осигури устойчива и предвидима производителност с намален риск още от първия ден.

 

Повишена сигурност, устойчивост и ефективност с прецизно охлаждане чрез потапяне на шасито

 

Проектиран за устойчиви операции, новият All-In-One модул съчетава висока ефективност с ултра ниско енергийно потребление. Използването на течно охлаждане намалява изискванията към климатичните системи, като опростява охлаждащата инфраструктура и елиминира нуждата от използването на вентилатори. Така се постига двойният ефект от намаляването на потреблението на енергия през инфраструктурата, като се предоставя повече мощност за IT натоварването и се щади околната среда. Поддръжката и обслужването също са улеснени чрез премахване на електромеханични устройства, които изискват редовно обновяване и подмяна.

 

При използване на Iceotope Ku:l 2 течно охлаждане на шасито, интегрирано със стелажната система NetShelter с течно охлаждане на Schneider Electric, IT оборудването от критично значение е напълно изолирано от околната среда и се охлажда прецизно чрез потапяне в запечатан корпус, който не пропуска прах, газове и влажност. Защитено от нежелан достъп, мрежовото оборудване е осигурено с допълнително ниво на физическа и I/O свързана сигурност.

 

 

„Днес търсенето на възможно най-мощните централни и графични процесори е нараснало на практика до всяко IT приложение, докато в същото време изискванията за минимално монтажно пространство са се увеличили драстично. Новият модул за сглобяеми центрове за данни с течно охлаждане All-In-One отговаря на необходимостта от използване на изчислителни мощности с интензивно натоварване в компактна, сигурна и специфична за локално разпределените мрежи среда”, посочи г-н Робърт Бънгър, програмен технологичен директор в Schneider Electric.

 

По-добра надеждност и видимост и в най-отдалечените места

 

„С All-In-one получавате проактивен мониторинг и мениджмънт с EcoStruxure IT Expert, отворен, оперативно съвместим с различни производители на софтуер за управление на инфраструктура на центрове за данни (DCIM). Освен това можете да разчитате на повишена надеждност чрез EcoStruxure Asset Advisor, услуга за дистанционно наблюдение посредством облачни услуги, която диагностицира неизправности и проследява проблемите на обекта своевременно и ефективно“, допълниха още от офиса на водещата мултинационална компания у нас.

 

Статията е подготвена с материали от Инженер.bg.