ProСlima - oнлайн софтуер за термични изчисления на Schneider Electric оптимизира топлинната производителност

22 юли, петък

Блог със статии

С онлайн софтуера за термични изчисления ProСlima на Schneider Electric ще можете да оптимизирате топлинната производителност на автоматизацията и контролните панели. ProСlima благоприятства предотвратяването на проблеми с работните процеси поради прегряване или влажност, засягащи оборудването вътре в корпуса.

 

 

Софтуерът за термични изчисления ProСlima осигурява топлинен баланс и Ви помага да намерите най-ефективната конфигурация за вентилация, отопление, охлаждане и контрол за Вашия проект. Онлайн програмата Ви предоставя знанията, събрани от експертната мрежа на Schneider Electric, за термичните ефекти във всички видове електрически табла. Разширените алгоритми, предназначени за работа на закрито или на открито, Ви осигуряват видимост и контрол върху:

 

  • Температурата (°C, °F);
  • Относителната влажност RH (%);
  • Вътрешното разсейване на топлината (W);
  • Слънчевите лъчения (W/m²);
  • Ефектите на налягане и надморска височина.

 

ProСlima разполага с множество предимства. Работи безпроблемно на компютър, мобилен телефон или таблет. Борави с интуитивна навигация на всички езици. Изготвя отчети за топлинната ефективност за Вашите клиенти, подписани с логото на компанията, на английски, френски, испански, немски, полски, руски или италиански. Също така, изчислява критерии за енергийна ефективност на различни опции за конфигурация.

 

 

 

Онлайн софтуерът използва изчерпателна продуктова библиотека, включително следните ексклузивните опции на Schneider Electric:

  • Вентилационна система Climasys CSVS с включени дигитално управлявани опции за поддръжка;
  • Инструмент за диагностика на Climasys DT, представляващ устройство за запис на термични данни, оборудвано с USB връзка;
  • CAD файлове на корпуси, охладителни модули и топлообменници;
  • Чертежи на корпуса, позволяващи визуализация на дизайна на таблата;
  • Софтуерът проверява механичната съвместимост на оборудването за управление на топлината с таблата.

 

Програмата за термични изчисления осигурява директен достъп до техническото хранилище, съдържащо универсален каталог на кутии, технически ръководства за контролни панели, листове с технически инструкции (предложение на продукти за охлаждане, топлообменници и цифрово управление), CAD файлове, списък с резервни части, сертификати за съответствие на охладителни устройства, топлообменници и цифрово управление, както и уроци и видеоклипове.

 

ProСlima намира приложение в автоматизация и контролни табла, включително някои центрове за управление на двигатели MCC със задвижване с променлива скорост или софт стартери, работещи на закрито или на открито, също така в автомобилната, хранително-вкусовата и химическата промишленост, както и за инфраструктурни обекти.

 

Статията е разработена с материали от Инженер.bg.