Schneider Electric предоставя безплатно софтуер предназначен за електропроектанти EcoStruxure Power Design

Ускореното развитие на дигитализацията на сградите, бизнес процесите и домовете поставя в нова светлина понятието за лидерство в сектора. Онези, които водят в иновациите, предусещат и изпреварват тенденциите, вече не могат да запазят водачеството „за себе си“. Според новата бизнес етика от тях се очаква неизменно да споделят постиженията и знанията си. Окуражителен и значим за сектора пример в тази посока за целия регион на Югоизточна Европа е безплатното предоставяне на софтуера EcoStruxure Power Design, разработен от лидера в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric.

 

 

Софтуерът EcoStruxure Power Design е специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно, бързо и сигурно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както поотделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта. Новото решение позволява дефиниране на различни режими на захранване, резервиране на товарите с дизел генератор и UPS. То дава възможност за експортиране на еднолинейните схеми в .dwg формат и изчислителната част в .pdf и .word.

 

Новият софтуер EcoStruxure Power Design предлага изчисления в реално време, актуална база данни и автоматични актуализации, спестява време и улеснява работата на електропроектанта. 

 

EcoStruxure Power Design се базира на собствената IoT платформа на Schneider Electric – EcoStruxure. Благодарение на нея става възможно функционирането на умните фабрики на компанията в България и по света. Тя позволява свързване на устройства в различни архитектури, според мащаба на всеки обект, управление и събиране на данни, както и работа с инструменти за превантивна и предиктивна поддръжка.

 

 

„Днес повече от всякога имаме нужда от свързаност – онлайн и дистанционно, чрез IoT и умни технологични решения. Удовлетворени сме, че чрез високотехнологичните решения, които предлагаме, автоматизацията и възможността за дистанционен достъп до всички необходими ресурси и системи, нашите клиенти и партньори, а и ние самите успяхме и продължаваме много бързо да се адаптираме към динамично променящата се социална и икономическа среда. Вярваме, че предоставянето на иновативни и безплатни дигитални инструменти е добра практика и ще продължим в тази посока“, заявява г-н Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.

 

Освен че предоставя EcoStruxure Power Design безплатно, Schneider Electric осигурява и безплатно обучение за специалистите, за да се възползват в максимална степен от функционалностите на приложението. Откакто е наличен, софтуерът е свален почти 1300 пъти само в страните от Югоизточна Европа. От Schneider Electric са предоставили обучение на над 200 проектанти в региона, от тях 130 в България, а останалите в Албания, Македония и Косово.

 

Статията е разработена с материали от Инженер.bg.