Schneider Electric представи концепцията си за ефективен и устойчив индустриален свят на Hannover Messe 2022

10 юни, петък

Блог със статии

По време на тазгодишното издание на най-големия индустриален панаир  Hannover Messe 2022, който се проведе от 30 май до 2 юни в Хановер, Германия, Schneider Electric™, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, представи редица иновации, обединени от обща цел – ускоряване на пътя към нетни нулеви въглеродни емисии на клиенти и партньори. Позицията на компанията защити д-р Барбара Фрай – изпълнителен вицепрезидент в Schneider Electric, по време на тематична дискусия, която се състоя на 30 май в рамките на форума. 

 

 

Участието на Schneider Electric в дискусията „Въглеродно неутрално производство и енергийни доставки“

Дискусионният панел на тема „Въглеродно неутрално производство и енергийни доставки“ се проведе с участието както на г-жа Фрай, така и на още трима експерти в областта: д-р Гюнтер Кегел – президент на ZVEI, една от най-важните индустриални асоциации в Германия, представляваща интересите на високотехнологичната индустрия; проф. Ханс-Ото Пьортнер – климатолог и съпредседател на Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC), д-р Щефан Биркнер – председател на парламентарната група на Свободната демократична партия (FDP). Модератор на дискусията бе г-жа Кармен Хентшел.

„Промишлеността продължава да преминава през период на грандиозни промени, но нашата визия остава непроменена. Целта ни е да създадем ефективен, отворен и устойчив индустриален свят, способен да се адаптира към промените в търсенето, веригите за доставки, технологиите и регулациите. Засега дигиталните решения са най-бързият начин за декарбонизация и ориентирани към бъдещето операции за служителите. Нашата технология, комбинирана с приносите на AVEVA (б.ред. компания за индустриален софтуер и един от най-новите партньори на Schneider Electric), позволява на предприятията да достигнат до етапа на ново промишлено поколение с безпрецедентно ниво на ефективност, стабилност и устойчивост. С всяка технология стремежът ни е да предоставим възможност на нашите клиенти и на тяхната работна сила да постигнат своите цели за устойчивост“, обяви д-р Барбара Фрай.

 

 

Основни акценти в представянето на Schneider Electric на Hannover Messe 2022

Чрез презентации, сесии, посветени на иновациите, панелни дискусии и интервюта с представители на Schneider Electric, клиенти, партньори, включително от AVEVA, и експерти от промишлеността, компанията отбелязва своите постижения за по-голяма гъвкавост и адаптация, които станаха факт през последната година.

Темите, дискутирани от представителите на Schneider Electric по време на Hannover Messe 2022 бяха свързани с:

  • Стартирането на иновации в сферата на софтуера, хардуера и услугите, с цел предоставяне на възможност на промишлеността да ускори поетите ангажименти за устойчивост;
  • Намаляване на консумацията на електрическа енергия с 50% в пакета на Schneider Electric за управление на двигатели;
  • Разширяване на гамата от зелени дигитални разпределителни устройства средно напрежение с GM AirSeT™, който не съдържа SF6 (серен хексафлуорид);
  • Повишаване на устойчивостта на бизнеса на своите клиенти и разширяване на плана с услуги за поддръжката на задвижвания с променлива скорост, базиран на превантивност и на текущото състояние.

Г-н Каспар Херцберг, главен директор по приходите на AVEVA, коментира: „Горди сме, че на изложението в Хановер показваме най-новото в сътрудничеството между Schneider Electric и AVEVA. Посетителите имат възможност да се убедят от първа ръка как нашата иновативна концепция за усъвършенстван контрол на операциите може да предостави нови възможности на бизнесите в промишлеността. Базираната на данни иновация за ускоряване на индустриалната цифрова трансформация е начинът, по който заедно с Schneider Electric допринасяме за по-устойчиво бъдеще“.

 

 

Целта на Schneider Electric е да предостави възможност на всички да се възползват максимално от енергията и ресурсите на планетата, постигайки едновременно с това високо ниво на устойчивост. От компанията наричат тази концепция Life Is On и допълват: „Нашата мисия е да бъдем Вашият дигитален партньор за устойчивост и ефективност. Ние управляваме дигиталната трансформация чрез интегриране на водещи в световен мащаб процеси и енергийни технологии, облачни платформи, контрол, софтуер и услуги през целия жизнен цикъл за осъществяването на интегрирано управление на компании, домове, сгради, центрове за данни, инфраструктура и промишлени сектори. Ние сме сред най-локалните от глобалните компании. Поддръжник сме на отворените стандарти и екосистемите за партньорство, които приемат и се вдъхновяват от нашите споделени смислени цели и ценности за приобщаване и овластяване“.

 

Статията е разработена с материали от Инженер.bg.